Τι είναι λογότυπο;

Το λογότυπο είναι ένα σύμβολο που μπορεί να αποτελείται από κείμενο και εικόνες και μας βοηθάει στο να αναγνωρίσουμε το brand στο οποίο ανήκει.


Ποιο λογότυπο θεωρείται επιτυχημένο;

Ένα επιτυχημένο λογότυπο έχει τα τρία βασικά χαρακτηριστικά, είναι απλό (χωρίς λεπτομέρειες), μοναδικό (δεν μοιάζει με άλλο) και φέρει ένα δυνατό μεταφορικό συμβολισμό (μεταφορά). Κάθε πετυχημένο λογότυπο πρέπει να αποδίδει το νόημα στην ασπρόμαυρη έκδοση. Επίσης πρέπει να μπορεί να εφαρμοστεί σε πολύ μικρή διάσταση (κάτω της μιας ίντσας) χωρίς να αλλοιώνεται το σχήμα του.


Τι είναι εταιρική ταυτότητα;

Εταιρική ταυτότητα ή οπτική εταιρική ταυτότητα, είναι όλα τα στοιχεία της οπτικής επικοινωνίας ενός brand τα οποία διαμορφώνουν την εντύπωση του καταναλωτή όταν αυτός έρθει σε επαφή με την επιχείρηση.


Τι είναι brand;

Brand είναι η εντύπωση που διαμορφώνει ο καταναλωτής όταν αυτός έρθει σε επαφή με την επιχείρηση. Εδώ, πέρα από την επαφή με τα υλικά στοιχεία ενός brand που είναι το λογότυπο, οι διαφημίσεις, τα έντυπα, οι επιγραφές κτλ. Συγκαταλέγονται και άυλα στοιχεία όπως είναι η συμπεριφορά του προσωπικού, η ποιότητα της εξυπηρέτησης κ.α.


Πόσο κοστίζει ένα λογότυπο;

Το λογότυπο δεν είναι ένα έτοιμο προϊόν προς πώληση. Η τιμή του διαμορφώνεται κάθε φορά από πολλούς παράγοντες. Κάθε λογότυπο είναι ξεχωριστό και είναι αποτέλεσμα έρευνας, στρατηγικής και δημιουργίας με σκοπό την επικοινωνία και την επίτευξη του στόχου. Για να πάρετε μια οικονομική προσφορά πρέπει πρώτα να μάθουμε κάποια πράγματα για την επιχείρησή σας. Στείλτε μας ένα email στο studio@logotipos.gr και θα σας απαντήσουμε μέσα σε 24 ώρες.


Ποια διαδικασία ακολουθείτε;

Η διαδικασία ξεκινάει με την γνωριμία μαζί σας, από κοντά, ή μέσω απομακρυσμένης σύνδεσης, video κλήσης, ή τηλεφώνου. Αφού γνωρίσουμε καλύτερα εσάς και την επιχείρησή σας, θα κάνουμε έρευνα του ανταγωνισμού για να συλλέξουμε στοιχεία και να συντάξουμε ένα ολοκληρωμένο brief με βάση το οποίο θα κινηθούμε σχεδιαστικά για να πετύχουμε τον στόχο μας.


Πόσος χρόνος απαιτείται για τον σχεδιασμό ενός λογοτύπου;

Ο χρόνος διαφέρει κι αυτός από πελάτη σε πελάτη. Ο ελάχιστος χρόνος για ένα λογότυπο και πάντα κάτω από κανονικές συνθήκες δεν μπορεί να είναι λιγότερος από 2 – 3 εβδομάδες και μπορεί να διαρκέσει έως και μερικούς μήνες.


Για οτιδήποτε άλλο

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο email: studio@logotipos.gr ή καλέστε μας στα τηλέφωνα 6972 6972 32 και 26910 81945. Θα χαρούμε πολύ να σας λύσουμε κάθε απορία.
Ζητήστε μας προσφορά για το δικό σας λογότυπο 6972697232

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.